Per què REPORTA DOFÍ? Perquè, en aquest cas, el nostre grup vol mostrar com n'es, de perspicaç. Com que els dofins són els més intel·ligents del mar i els més semblants als humans, per això hem decidit que aquest nom ens representi com a grup i com a equip blogger.

domingo, 7 de enero de 2018

Entrevista Joan Bofarull

El Joan Bofarull ve de Reus i és del Departament de Ciències Socials. Amb ell parlem d’alguns tòpics de l’ensenyament.

"El més important és saber quines son les nostres obligacions i els nostres drets"


Quants anys fa que ets professor?
Fa 11 anys.
Has estat en molts instituts?
Ui sí, en molts. Aquest és el número 13.
Parlem d’alguns tòpics, els professors agafeu mania?
Normalment no; alguna vegada pot passar, però has d’intentar entendre que aquell nen té alguna dificultat, o inclús a vegades també és l’alumne que t’agafa mania a tu. Però s’ha de intentar passar-ho i, si no, que no es noti gens, que no interfereixi en les notes.
I al contrari, creus que un alumne/a pot estar mimat?
Sí, a vegades també passa això, però també hauria de ser el mateix, separar la feina de les emocions, però és clar una de les feines més dura de ser professor és que a vegades et sents afectat.
Quan anaves l’institut eres dels liantes de la classe?
Jo era bastant bon nen, però a vegades també m’havien de cridar l’atenció.
I, per a tu, quin seria l’alumne/a ideal?
Sobretot, em fixo en que sigui educat, que sàpiga demanar les coses, que treballi, i que tingui hàbits de comportament: que sigui puntual, que s’assegui quan comencem. El més important és l’educació.
Què opines de l'actual sistema educatiu?
Crec que tots els infants tenen el dret a l'educació fins als 16 anys, molt bé. Però fer-los estudiar el mateix a tots, és un error. Si un nen vol ser pagès, que planti un hort, i si un altre vol ser mecànic, doneu-li un cotxe i que el vagi muntant i desmuntant. Si un alumne no entèn la utilitat del que està fent, no estudia i tot són problemes. En canvi, quan fas allò que t'agrada, hi dediques tota la teva atenció i tot l'esforç, però no et canses.
Què és el que voldries que l'alumnat s'endugués de les teves classes de Ciències Socials?
Entendre la geografia i la història ens permet saber què passa al nostre voltant. Si hi ha una crisi, la gent es queda sense feina; si els sous dels treballadors baixen, tenim menys diners; si s'aproven lleis que disminueixen el nivell de democràcia, perdem els nostres drets. Això ens afecta, encara que els nens petits no se n'adonen. Un expert en història ha de saber quan un document és fals, tant si és un pergamí medieval com una notícia que surt avui a la televisió. Però el més important és tenir cultura i ètica: saber quines són les nostres obligacions en la societat, quins són els nostres drets... i defensar-los.
Moltíssimes gràcies pel temps dedicat.

By Sergi


No hay comentarios:

Publicar un comentario